Lief Arnhem

Stefan Rebergen

Lief Arnhem

Je bent de stad waar ik geboren ben, voor de kenners achter de “Postgiro” in het mooie Klarendal.

Klarendal, een sprankelende wijk met soms een rauw randje, een buurt die heeft laten zien dat er iets heel moois kan ontstaan door durf om te veranderen, diversiteit én creativiteit. Je bent de stad waarin ik woon, het unieke Sonsbeekkwartier. Je hebt het mooiste stadspark van Nederland. Flaneren door Sonsbeek, een hapje en drankje in de Witte Villa, hardlopen of liggen mijmeren naast de Lazy King.

Nergens in Nederland, Europa of de wereld is er een mooiere dierentuin te vinden dan Burgers Zoo. Aan het roer de familie van Hooff die al lang geleden bedacht dat het anders moest en die steeds meer ecosystemen van de wereld laat zien.

Je staat bekend in het land als de stad van makers. Mode, beeldende kunst, innovatie, dans en muziek. Regelmatig zichtbaar op allerlei plekken in de stad zoals in Theater aan de Rijn, Oostpool, Museum Arnhem en de monumentale plekken als Musis en natuurlijk Luxor Live.

We doen meer dan 20 jaar over het bouwen van een station, maar dan hebben we ook wat. Heerlijk hoe we als Arnhemmers kunnen zeuren over Vitesse, de Burgemeester, Focus en een kerk die heel lang in de stijgers heeft gestaan. Maar zeuren, “mouwen” is in het Ernems vaak een ander woord voor trots.

Je draagt een bijzondere geschiedenis die jaarlijks terugkomt tijdens een indrukwekkende herdenking van de Airborne. Als kind van de stad weet je, leer je, dat die mannen indertijd hebben verloren, maar dat ze voor iedere meter hebben gevochten voor onze vrijheid. Ik heb ondertussen twee keer Tom Higgs (veteraan) mogen ontmoeten en verwelkomen. Een kippenvelmoment.

Je bent gezegend met veel groen. De Veluwe aan de noordkant en de Rijn die door de stad heen stroomt. Een plek waar je kunt genieten van heerlijke horeca en gezellige terrassen. Struinen door de 7 straatjes met z’n bijzondere winkeltjes en appeltaart met slagroom eten bij Dudok.

Een stad die is opgestaan en waar de mogelijkheden nog lang niet zijn uitgeput.

Ik hou van je!

Stefan Rebergen
Directeur Luxor Live

Beeld: Aricia Bouman

Lief Arnhem een ode aan de stad, door...

Lief Arnhem

Weet je nog, onze eerste ontmoeting in het voorjaar van 1997. Ik kwam naar je toe voor een sollicitatiegesprek en viel meteen voor je.

Bekijk

Lief Arnhem

Als mens heb je de plek waar je ter wereld komt niet voor het uitkiezen, maar Arnhem is mij toch wel op mijn, inmiddels getatoeëerde, lijf geschreven!

Bekijk

Lief Arnhem

Met wijd open ogen staar ik naar het lege hekje voor mijn portiekdeur.

Bekijk

Lief Arnhem

Arnhem, Ik herken mij in jouw verhaal Ook als ik de mijne…

Bekijk

Lief Arnhem

Het is alweer 4 jaar geleden toen ik je voor het eerst zag. Eerst Arnhem Centraal, toen de rest.

Bekijk

Lief Arnhem

Bekijk

Lief Arnhem

Geboren en getogen in Arnhem. De stad waar ik mijn hele leven heb gewoond.

Bekijk

Lief Arnhem

Ik sta in de glazen balkons van de Eusebiustoren en overzie jouw mooie landschap. Mijn gedachten dwalen af naar andere tijden. Een tijd dat er vliegtuigen overvlogen, er bommen vielen, de toren door een kogelregen in de brand vloog.

Bekijk

Lief Arnhem

Ooit waren wij de schoffies van jouw straten. We waren jong en onbezonnen, niemand had ons in de gaten.

Bekijk

Lief Arnhem

Het spijt me dat het me de laatste tijd niet gelukt is quality time met je door te brengen. Zoals je weet doe ik dat niet expres. Je zal je vast nog wel eens zorgen maken..

Bekijk

Lief Arnhem

Lief Arnhem, Oh, je bent zo mooi. Met al je winkeltjes en…

Bekijk

Lief Arnhem

Lief Arnhem, Slechts één keer was ik echt bijna bij je weg….

Bekijk

Lief Arnhem

Lief Arnhem, Dank dat je altijd een plek bent geweest waar ik…

Bekijk

Lief Arnhem

Lief Arnhem, Als 16-jarige jongen zat ik achterin de auto van mijn…

Bekijk

Lief Arnhem

Elke keer verras je me weer en ben ik blij hier te wonen en dit met zo veel mooie mensen te mogen delen..

Bekijk

Lief Arnhem

Ik kwam als jong en naïef bloempje te wonen bij jou. Ik was 19 lentes jong en wist nog niks van de wereld.

Bekijk

Lief Arnhem

Jouw stralende lach trekt mij mijn huis uit. Om te wandelen door het Zypendaalse bos en mezelf op te laden aan de energie van de bomen.

Bekijk

Lief Arnhem

Maar, beste Arnhemmers: alles kump altied goed! Wij zijn een stad van verbinding en van keihard werken.

Bekijk

Lief Arnhem

Je parken en het vele groen omarmen je echt, misschien heb ik dat nog niet vaak genoeg tegen je gezegd.

Bekijk

Lief Arnhem

Je bent altijd dat kind achterin de klas geweest dat op een dag de rest uit verbazing heeft doen verstommen. Niet op dag één de populairste, niet de roddelaar, niet de best geklede of het rolmodel. Niet het middelpunt.

Bekijk

Lief Arnhem

Ik heb gelukkig een paar goede vrienden en vriendinnen. Maar Arnhem is een speciale vriendin.

Bekijk

Lief Arnhem

Voor het eerst in 107 jaar heeft Burgers’ Zoo z’n deuren moeten sluiten voor alle bezoekers. Een vreemde gewaarwording om geen mensen meer te zien binnenkomen via het controlepoortje bij de ingang of enthousiaste kinderstemmen bij de dierenverblijven en in de speeltuin te horen!

Bekijk

Lief Arnhem

Met dans kon ik je mooier maken, rijker maken, en iets van mij geven aan jou.

Bekijk

Lief Arnhem

We kennen elkaar nu iets langer dan 38 jaar. Ik kan me onze eerste ontmoeting helaas niet zo goed meer herinneren, maar als ik naar de foto’s kijk, dan kan ik me inbeelden hoe jij toen was.

Bekijk

Lief Arnhem

Ik heb niet altijd bij je gewoond, maar ik mijn hart heb ik je nooit verlaten.
Voor mij bestaat de Rijn en echt geen ander water.

Bekijk

Lief Arnhem

Als Arnhemmer onder de Arnhemmers kost het mij weinig moeite mijn liefde voor onze stad in woorden uit te drukken. Als je liefde geeft, hoop je stiekem die ook terug te krijgen. En dat overkomt mij elke dag..

Bekijk

Lief Arnhem

Voor mij ben jij veiligheid. Je bent de bekende weg zonder angst, maar nooit zonder avontuur.

Bekijk

Lief Arnhem

Lief Arnhem, je bent vooral uniek. Met creativiteit leer jij de wereld écht kijken. Jouw dans, de snaar die jouw muziek raakt en je modieuze gevoel voor schoonheid; alles staat jou, maar toch vooral geel en zwart.

Bekijk
meer verhalen