Lief Arnhem

Lief Arnhem,

Het is alweer twaalf jaar geleden dat wij elkaar echt goed leerden kennen. Vanuit het oosten van het land kwam ik naar jou toe om Fashion Strategy te studeren aan het fameuze ArtEZ University of the Arts. Een nieuw avontuur stond mij te wachten, niet wetende dat ik 12 jaar later niet meer zonder jou kon.

Met de trein reed ik langs je glooiende landschap, langs het Modekwartier naar het Centraal Station. De eerste jaren was deze nog in verbouwing en liep ik met mijn koffertje over de vele ijzeren trappen. Vanaf mijn studentenkamer in de Klarestraat heb ik je goed leren kennen. Het mooie Park Sonsbeek voor een rondje hardlopen of om inspiratie te zoeken voor weer een van mijn schoolopdrachten. Je unieke winkels als Humanoid, Jones en Arnhem Coming Soon, met prachtige (kleding)stukken waar ik destijds alleen maar van kon dromen. En vooral de vele fijne koffiebarretjes, restaurants en kroegen, waar ik regelmatig te vinden was voor een drankje en een dansje. Want Arnhem, wat heb jij mij fijn ontvangen. Ik kwam alleen naar jou toe, maar ik heb mij nooit eenzaam gevoeld. Met open armen werd ik ontvangen door lieve collega’s bij Dudok, waar ik naast mijn studie jouw bewoners blij maakte met een kopje koffie, een stuk taart of een lunch.

En nu jaren later ben ik een echt Arnhems Meisje. Elke ochtend fiets ik met een glimlach door je straten, langs het prachtige Park Sonsbeek, door het centrum naar mijn eigen fijne kantoor in Het Broek. Voor mij ben je de plek waar ik woon, werk en ontspan. In je straten mocht ik mijn liefde ontmoeten en vorig jaar werd je de geboorteplaats van mijn dochtertje. Jij gaf me de kans om mezelf te ontdekken en te ontwikkelen. Jij gaf de mogelijkheid om mijn bedrijf te bouwen, om met Studio Mockingbird een bijdrage te leveren aan het rijke culturele leven dat jij biedt.

Je gaf me de mogelijkheid om programma te maken en deel uit te maken van de vele mooie initiatieven die zich hier ontwikkelen. Enorm dankbaar ben ik, dat ik nog dagelijks wat voor je terug kan doen, met initiatieven, evenementen en festivals zoals FDFA en Ontwerp Platform Arnhem, zodat jij je kan profileren met alles wat je te bieden hebt: de creatieve sector, de mode, het ontwerp en de Arnhemse makers.  Dat jij het Arnhem kan zijn waar wij allemaal trots op zijn. Want lief Arnhem, wij mogen samen wel een beetje trotser zijn op al het moois dat jij ons te bieden hebt.

Liefs,

Riëlle Schoeman
Eigenaar Studio Mockingbird

Lief Arnhem een ode aan de stad, door...

Lief Arnhem

Jij en ik zijn onafscheidelijk. Van kleins af aan ben jij al bij mij.

Bekijk

Lief Arnhem

25 jaar geleden ging ik vanuit Eerbeek studeren in Nijmegen, maar mijn hart lag bij jou.
Voor het eerst op kamers in het Spijkerkwartier en een weekendbaantje in de Bijenkorf.

Bekijk

Lief Arnhem

Weet je nog, onze eerste ontmoeting in het voorjaar van 1997. Ik kwam naar je toe voor een sollicitatiegesprek en viel meteen voor je.

Bekijk

Lief Arnhem

Als mens heb je de plek waar je ter wereld komt niet voor het uitkiezen, maar Arnhem is mij toch wel op mijn, inmiddels getatoeëerde, lijf geschreven!

Bekijk

Lief Arnhem

Met wijd open ogen staar ik naar het lege hekje voor mijn portiekdeur.

Bekijk

Lief Arnhem

Arnhem, Ik herken mij in jouw verhaal Ook als ik de mijne…

Bekijk

Lief Arnhem

Het is alweer 4 jaar geleden toen ik je voor het eerst zag. Eerst Arnhem Centraal, toen de rest.

Bekijk

Lief Arnhem

Bekijk

Lief Arnhem

Geboren en getogen in Arnhem. De stad waar ik mijn hele leven heb gewoond.

Bekijk

Lief Arnhem

Ik sta in de glazen balkons van de Eusebiustoren en overzie jouw mooie landschap. Mijn gedachten dwalen af naar andere tijden. Een tijd dat er vliegtuigen overvlogen, er bommen vielen, de toren door een kogelregen in de brand vloog.

Bekijk

Lief Arnhem

Ooit waren wij de schoffies van jouw straten. We waren jong en onbezonnen, niemand had ons in de gaten.

Bekijk

Lief Arnhem

Het spijt me dat het me de laatste tijd niet gelukt is quality time met je door te brengen. Zoals je weet doe ik dat niet expres. Je zal je vast nog wel eens zorgen maken..

Bekijk

Lief Arnhem

Lief Arnhem, Oh, je bent zo mooi. Met al je winkeltjes en…

Bekijk

Lief Arnhem

Lief Arnhem, Slechts één keer was ik echt bijna bij je weg….

Bekijk

Lief Arnhem

Lief Arnhem, Dank dat je altijd een plek bent geweest waar ik…

Bekijk

Lief Arnhem

Lief Arnhem, Als 16-jarige jongen zat ik achterin de auto van mijn…

Bekijk

Lief Arnhem

Elke keer verras je me weer en ben ik blij hier te wonen en dit met zo veel mooie mensen te mogen delen..

Bekijk

Lief Arnhem

Ik kwam als jong en naïef bloempje te wonen bij jou. Ik was 19 lentes jong en wist nog niks van de wereld.

Bekijk

Lief Arnhem

Je bent de stad waar ik geboren ben, voor de kenners achter de “Postgiro” in het mooie Klarendal.

Bekijk

Lief Arnhem

Jouw stralende lach trekt mij mijn huis uit. Om te wandelen door het Zypendaalse bos en mezelf op te laden aan de energie van de bomen.

Bekijk

Lief Arnhem

Maar, beste Arnhemmers: alles kump altied goed! Wij zijn een stad van verbinding en van keihard werken.

Bekijk

Lief Arnhem

Je parken en het vele groen omarmen je echt, misschien heb ik dat nog niet vaak genoeg tegen je gezegd.

Bekijk

Lief Arnhem

Je bent altijd dat kind achterin de klas geweest dat op een dag de rest uit verbazing heeft doen verstommen. Niet op dag één de populairste, niet de roddelaar, niet de best geklede of het rolmodel. Niet het middelpunt.

Bekijk

Lief Arnhem

Ik heb gelukkig een paar goede vrienden en vriendinnen. Maar Arnhem is een speciale vriendin.

Bekijk

Lief Arnhem

Voor het eerst in 107 jaar heeft Burgers’ Zoo z’n deuren moeten sluiten voor alle bezoekers. Een vreemde gewaarwording om geen mensen meer te zien binnenkomen via het controlepoortje bij de ingang of enthousiaste kinderstemmen bij de dierenverblijven en in de speeltuin te horen!

Bekijk

Lief Arnhem

Met dans kon ik je mooier maken, rijker maken, en iets van mij geven aan jou.

Bekijk

Lief Arnhem

We kennen elkaar nu iets langer dan 38 jaar. Ik kan me onze eerste ontmoeting helaas niet zo goed meer herinneren, maar als ik naar de foto’s kijk, dan kan ik me inbeelden hoe jij toen was.

Bekijk

Lief Arnhem

Ik heb niet altijd bij je gewoond, maar ik mijn hart heb ik je nooit verlaten.
Voor mij bestaat de Rijn en echt geen ander water.

Bekijk

Lief Arnhem

Als Arnhemmer onder de Arnhemmers kost het mij weinig moeite mijn liefde voor onze stad in woorden uit te drukken. Als je liefde geeft, hoop je stiekem die ook terug te krijgen. En dat overkomt mij elke dag..

Bekijk

Lief Arnhem

Voor mij ben jij veiligheid. Je bent de bekende weg zonder angst, maar nooit zonder avontuur.

Bekijk

Lief Arnhem

Lief Arnhem, je bent vooral uniek. Met creativiteit leer jij de wereld écht kijken. Jouw dans, de snaar die jouw muziek raakt en je modieuze gevoel voor schoonheid; alles staat jou, maar toch vooral geel en zwart.

Bekijk
meer verhalen