Modekwartier Fashion Arrangement + Workshop Keramiek & lunch

Wat is er leuker dan drinken uit een mok of eten uit een kom die je zelf hebt gedecoreerd? Je krijgt tijdens de workshop de keus uit bijvoorbeeld een mok of bord die al 1 keer is gebakken (biscuit). Er zijn vier verschillende technieken om deze workshop in te vullen: Beschilderen, Sgraffito, Stippenkunst of Delfts Blauw. Daarna ga je heerlijk lunchen bij Caspar, één van onze hotspots in Klarendal en zou je een wandeling door de wijk kunnen maken om je te laten onderdompelen tussen al het moois wat het Modekwartier te bieden heeft. Moe en voldaan plof je neer bij bijvoorbeeld Caspar voor een welverdiend diner, deze is optioneel bij te boeken.

Boek nu
 

Workshop keramiek:

Je krijgt tijdens de workshop de keus uit bijvoorbeeld een mok of bord die al 1 keer is gebakken (biscuit). Daarna zijn er vier verschillende technieken om deze workshop in te vullen:

Beschilderen: Onder begeleiding beschilder je je mok of bord met bijvoorbeeld Pinterest ter inspiratie. Na afloop voorzien we alles nog van een mooie laag glanzend glazuur en een week later kun je je creatie ophalen.

Sgraffito: Met deze techniek maak je een lijntekening op servies. Eerst glazuur je het geheel in de gewenste kleur. Met behulp van carbonpapier, of een potlood, breng je een tekening aan op de glazuurlaag. Je kunt je eigen tekening meenemen of gebruik een voorbeeld van het atelier. Tenslotte wordt de lijntekening met mesjes en kraspennen in de glazuurlaag gekrast en bakken wij het voor je af.

Stippenkunst: Hierbij maak je een afbeelding of decoratie op servies die is opgebouwd uit stippen. Op je servies zet je een lijntekening die je opvult met stippen. Stap voor stap zet je de stippen, eventueel in combinatie met wat schilderwerk. Je kan kijken hoe in het verleden is gestipt door de Aboriginals, binnen het Pointillisme en hoe het Staphorster stipwerk er uitziet. Voldoende inspiratie dus om tot een eigen creatie te komen.

Delfts Blauw: Leer op een oudhollandse manier decoreren! Bij deze techniek maak je, met boeken en internet ter inspiratie, een potloodtekening op het servies. Deze tekening beschilder je vervolgens onder begeleiding met drie gradaties delfts blauwe verf.

Na afloop voorzien we alles nog van een mooie laag glanzend glazuur.

Materialen zijn inclusief.

Aanvang

10.00 – 12.00 | Arnhemse Keramiek Atelier – Hommelstraat 57

12.30 – 14.00 | Caspar – Elly Lamakerplantsoen 2

Na de boeking ontvang je een mail met meer informatie. Verder nog vragen? Mail dan naar arnhem.modekwartier@gmail.com. Wil je in het Modekwartier blijven? Dan is een overnachting bij Hotel Modez of Bizar Bazar onze tip!

Tips voor een heerlijke zomer in Arnhem

Heemtuin Presikhaaf

Een uniek stuk natuurgebied, midden in Arnhem.

Bekijk

Wandelroute Hoogte80 vol kunst en cultuur

Een wandel- en ontdekkingsroute vol verrassingen!

Bekijk

Historische route

Ontdek de geschiedenis van Arnhem.

Bekijk