”Dit is de meest ongebreidelde vrijplaats die we hebben”

De 5 favoriete plekken van Tim & Jesse

Konijnenvoer

Jesse: Konijnenvoer is met haar menu, haar ouders, haar werknemers en haar binnentuin, iets wat ongeëvenaard genoemd mag worden in deze stad. En wie me niet gelooft moet juist eens een kijkje (en een hapje) gaan nemen.

Zypendaal

Jesse: veel van mijn uren bracht ik door in Sonsbeek, maar een beetje Arnhemmer ontdekt op een dag in diens leven hoeveel park, hoeveel groen, hoeveel moois er nog in onze stadsgrenzen te ontdekken valt. Het was in Zypendaal dat ik voor het eerst dacht: ik heb er vanaf het stadscentrum 5 minuten over gedaan om hier te komen, en nu sta ik tussen tientallen meters hoge bomen – ik zie geen auto’s, noch bewoners. Ik ben zo diep in de natuur, en toch zo erg in de stad. Rijk, ben je dan.

Duivelshuis

Tim: het Duivelshuis belichaamt de Arnhemse geest: opstandig, dwars én vol met verhalen. Waar bijna de hele stad werd verwoest in de oorlog, daar bleef dit huis staan. Hoe langer je naar het gebouw kijkt, hoe meer je kunt vinden.

’t Spijker

Tim: het spijkerkwartier barst uit haar voegen van het leven. Hier komen alle soorten mensen samen in een stadswijk net naast het centrum. Naast de architectuur zijn de ondernemingen en restaurants een bezoek waard. Probeer ook de verstopte tuinen te vinden!

Café Bosch

Tim: Café de Kroeg en 8bit waren mijn favoriete gelegenheden om experimentele muziek te ontdekken en bier te drinken. Het is fantastisch om te zien dat de twee eigenaren nu samenwerken in een pand met historie en toekomst. Lekker eten, lekker bier en veel vermaak: beter kun je het niet hebben.

Deze influencers gingen je voor...

De route van Ome Marcel

Marcel Legerstee: ”lieve mensen, ga dit beleven!” De 5 favoriete plekken van…

Bekijk

De route van de fam Millerson

”De perfecte plek om lekker uit te razen.” De 5 favoriete plekken…

Bekijk

De route van Nazmiye Oral

Nazmiye Oral: ”elk seizoen is het anders”. De 6 favoriete plekken van…

Bekijk