Bricky tipt: hier moet je zijn deze zomer!

Hi! Ik ben Bricky, je kent me misschien van Bricks of Arnhem. De zomer is begonnen en er is van alles te doen in Arnhem. De stad is groot, maar met mn kleine plastic beentjes kom ik op de coolste plekken. De zomer in Arnhem vanuit mijn perspectief beleven? Ga met me mee op reis!

 

Op stap met het leukste legopoppetje

De vakantie is voor mij een groot avontuur, maar ook even uitrusten. Ik begin hem dan ook helemaal zen aan de overkant van de Rijnkade. Verscholen op de oever van de Rijn ligt het werfpaviljoen. Je kan er prima heen fietsen, maar ik test mn zeemansbenen uit en stap het pontje in. Meteen vakantiegevoel!

Eenmaal aan land, stap ik op de fundamenten van de Arnhemse Scheepsbouw Maatschappij (ASM). Hier vind je een kleine scheepwerf die we in Arnhem kennen als de Stadsblokkenwerf. Het uitzicht dat ik hier heb is zo mooi! Hartje centrum maar toch een oase van rust. Tijd voor een drankje in het duurzame Werfpaviljoen en dan ga ik richting het werfterrein.

Op het werfterrein kijk ik mijn ogen uit. Er staat een enorme Werfkraan die de geschiedenis van deze plek goed zichtbaar maakt. Een mooie herinnering aan de ooit grootste werkgever van Arnhem: de Arnhemse Scheepsbouw Maatschappij.

Nog een stukje verder lopen en ik bevind me in Berlijn. Berlijn?! Heb ik te lang in de zon gezeten? Nee hoor. Er is een stukje van de Berlijnse muur te vinden op het werfterrein. Zo sta ik opeens oog in oog met een stuk Duitse geschiedenis.

Voor ik op pad ga naar de volgende Arnhemse vakantietips, is het tijd voor lunch. Ik wandel naar Strand Zuid. Ik bestel een lekker broodje en ach, het is vakantie dus doe ook maar een cocktail. Alsof je in Scheveningen of Zandvoort bent, maar dan zonder 1,5 uur file! Ik hoop dat de cocktail me wat moed geeft, want wat ik zo ga doen

Iets dat jullie nog niet over Bricky wisten ik heb harstikke hoogtevrees! Maar deze Arnhemse vakantie hotspot kan ik niet aan mij voorbij laten gaan. De Eusebius! Ik stap in de panoramalift en schiet 73 meter de lucht in.

Ik ben boven. Knikkende knien. 73 meter is hoog als je zelf maar 4 centimeter bent. Maar ik ga toch niet terug zonder alles gedaan te hebben? Adem in, adem uit en let’s go!

Dat is gaaf!!!!! Het glazenbalkon biedt een spectaculair uitzicht over Arnhem. Wat is de stad toch groot en wat is er nog veel te ontdekken. Op de foto het bewijs dat ik het gedurfd heb! Durf jij ook? Door een windvlaag hoefde ik de lift naar beneden niet meer te pakken. Er zit een kleine kier van 2 cm in het balkon en daar pas ik met mijn paar cm precies doorheen…

Poeh, als dat geen avontuur was! Even bijkomen hoor. Beentjes omhoog bij de BLOU Rooftop Bar en uitkijken over de prachtige stad. Wat een uitzicht, laat de zwoele zomeravond maar komen. Voor mij een dag om niet te vergeten!

Wil je deze zomer meer vakantiekiekjes van mij zien? Volg me dan op @bricksofarnhem! Ik ga namelijk nog vl meer leuke dingen doen deze zomer.  

Nog meer mooie Arnhemse verhalen

Arnhemse bucketlist

Wat te doen in Arnhem met regen?

regenactiviteiten in Arnhem

Wat te doen in Arnhem met warm weer?

Heet weer activiteiten in Arnhem

8 Arnhemse plekken om een frisse neus te halen

Spijkerkwartier Arnhem: van rood naar groen

Een wandeling door Modekwartier Arnhem is een ontdekkingstocht

Arnhem, het best bewaarde geheim van Nederland

Mijn stad - TedX - Jesse Laport

In Arnhem vind je de kunst gewoon op straat

Wij zijn reisbureau 't Grune Hert

't Grune Hert / Reisbureau

Ga mee op reis door Arnhem met Ahmet

Voor een mooie omgeving hoef je toch helemaal niet ver te reizen? Je pakt gewoon de bus en je kijkt je ogen uit. Zie je iets moois? Dan stap je uit en ga je op ontdekkingstocht in het Arnhemse groen.

Ahmet Demirel / Trotse Trolleychauffeur
Meer verhalen