Ga mee op reis door Arnhem met Ahmet

Mind your step, inchecken achter in de bus en links bevindt zich de nooduitgang. Zit je mondkapje goed? Dan zijn we klaar om te vertrekken. We zijn aan boord bij Ahmet en hij is de vrolijkste buschauffeur op lijn 3, de groenste buslijn van Arnhem!

 

Aangenaam, reisleider Ahmet

Reisleider is eigenlijk een beter woord om Ahmet te beschrijven. Hij rijdt al sinds 2000 met veel plezier als buschauffeur. Zijn trots is de trolley, het visitekaartje van Arnhem. Ze rijden verder namelijk nergens anders in Nederland. Trolleybussen besturen is een ervaring op zich. Deze bijzondere Arnhemse bussen trekken ook toeristen. Bij de VVV vragen mensen speciaal om een tripje in een trolleybus. Hij snapt dat wel. Zijn favoriete buslijn? Daar hoeft hij niet lang over na te denken. Dat is lijn 3, de groenste buslijn van Arnhem! Van Het Duifje in Arnhem-Zuid via Arnhem Centraal helemaal tot aan Burgers’ Zoo en het Openluchtmuseum. Het is zijn favoriete reisje in Arnhem. Maar ook het reisje van Oosterbeek naar Velp is altijd weer genieten.

Elke dag genieten van het Arnhemse groen

Het hele jaar door verwelkomt Ahmet reizigers van dichtbij en ver weg in de bus. Door zijn jarenlange ervaring spreekt hij ondertussen een aardig woordje over de grens. Nederlands en Turks uiteraard, plat Arnhems, Duits, Engels en zelfs Maleis. Dat is nodig, want steeds meer toeristen weten Arnhem te vinden. Hij vervoert ze met een grote glimlach door de glooiende groene heuvels in het Arnhemse landschap. Ook dit jaar staat Ahmet klaar om Arnhemse inwoners én toeristen veilig rond te rijden. Als liefhebber van groen is het een plezier om elke dag door te Arnhem rijden. Daarvoor hoef je toch helemaal niet ver te reizen? Je pakt gewoon de bus en je kijkt je ogen uit. Zie je iets moois? Dan stap je uit en ga je op ontdekkingstocht in het Arnhemse groen.

Van jongs af aan op de bus

Rondrijden met toeristen is er met de paplepel ingegoten. Vroeger reed hij in de zomervakantie altijd mee met zijn oom in Turkije. Deze oom bestuurde een touringcar en zo hebben ze samen heel Turkije ontdekt. Het was gelijk een leerschool voor de kleine Ahmet en hij heeft het vak zo geleerd. Maar als buschauffeur zit je wel de hele dag. Dat is niet goed voor je en daarom is Ahmet ook in zijn vrije tijd buiten te vinden. Hij loopt dan hard in Arnhem-Zuid. Over de Drielsedijk met het weidse uitzicht over de uiterwaarden en bruggen onder de schilderachtige Hollandse luchten. Even een snel uitstapje naar Meinerswijk is zo gemaakt en dat biedt weer een heel ander landschap. In de zomer trekt hij de brug over naar Sonsbeek om daar te sporten. Alleen, maar ook vaak met één van zijn drie kinderen.

Arnhemse mondkapjes

Voor je de bus instapt, heb je wel een mondkapje nodig. De mooiste mondkapjes zijn natuurlijk gemaakt in Arnhem! Scoor een Arnhems mondkapje bij het Naaicafé, Mirte Engelhard, Sjaak Hullekes of één van de vele andere Arnhemse makers. Sta je bij het station en ben je hem vergeten? Ga dan langs WAAR voor een designer mondkapje van FRAENCK. Nu ben je écht klaar om aan boord te gaan.

Nog meer mooie Arnhemse verhalen

Arnhemse bucketlist

Bricky tipt: hier moet je zijn deze zomer!

Op stap met het leukste legopoppetje

Wat te doen in Arnhem met regen?

regenactiviteiten in Arnhem

Wat te doen in Arnhem met warm weer?

Heet weer activiteiten in Arnhem

8 Arnhemse plekken om een frisse neus te halen

Spijkerkwartier Arnhem: van rood naar groen

Een wandeling door Modekwartier Arnhem is een ontdekkingstocht

Arnhem, het best bewaarde geheim van Nederland

Mijn stad - TedX - Jesse Laport

In Arnhem vind je de kunst gewoon op straat

Wij zijn reisbureau 't Grune Hert

't Grune Hert / Reisbureau
Meer verhalen