Ga mee op reis door Arnhem met Ahmet

Mind your step, check in bij het kastje  en links bevindt zich de nooduitgang. Iedereen klaar om te vertrekken? We zijn aan boord bij Ahmet en hij is de vrolijkste buschauffeur op lijn 3, de groenste buslijn van Arnhem!

 

Aangenaam, reisleider Ahmet

Reisleider is eigenlijk een beter woord om Ahmet te beschrijven. Hij rijdt al sinds 2000 met veel plezier als buschauffeur. Zijn trots is de trolley, het visitekaartje van Arnhem. Ze rijden verder namelijk nergens anders in Nederland. Trolleybussen besturen is een ervaring op zich. Deze bijzondere Arnhemse bussen trekken ook toeristen. Bij de VVV vragen mensen speciaal om een tripje in een trolleybus. Hij snapt dat wel.

Zijn favoriete buslijn? Daar hoeft hij niet lang over na te denken. Dat is lijn 3, de groenste buslijn van Arnhem! Van Het Duifje in Arnhem-Zuid via Arnhem Centraal helemaal tot aan Burgers’ Zoo en het Openluchtmuseum. Het is zijn favoriete reisje in Arnhem. Maar ook het reisje van Oosterbeek naar Velp is altijd weer genieten.

Elke dag genieten van het Arnhemse groen

Het hele jaar door verwelkomt Ahmet reizigers van dichtbij en ver weg in de bus. Door zijn jarenlange ervaring spreekt hij ondertussen een aardig woordje over de grens. Nederlands en Turks uiteraard, plat Arnhems, Duits, Engels en zelfs Maleis. Dat is nodig, want steeds meer toeristen weten Arnhem te vinden. Hij vervoert ze met een grote glimlach door de glooiende groene heuvels in het Arnhemse landschap.

Als liefhebber van groen is het een plezier om elke dag door te Arnhem rijden. Daarvoor hoef je toch helemaal niet ver te reizen? Je pakt gewoon de bus en je kijkt je ogen uit. Zie je iets moois? Dan stap je uit en ga je op ontdekkingstocht in het Arnhemse groen.

Van jongs af aan op de bus

Rondrijden met toeristen is er met de paplepel ingegoten. Vroeger reed hij in de zomervakantie altijd mee met zijn oom in Turkije. Deze oom bestuurde een touringcar en zo hebben ze samen heel Turkije ontdekt. Het was gelijk een leerschool voor de kleine Ahmet en hij heeft het vak zo geleerd.

Maar als buschauffeur zit je wel de hele dag. Dat is niet goed voor je en daarom is Ahmet ook in zijn vrije tijd buiten te vinden. Hij loopt dan hard in Arnhem-Zuid. Over de Drielsedijk met het weidse uitzicht over de uiterwaarden en bruggen onder de schilderachtige Hollandse luchten. Even een snel uitstapje naar Meinerswijk is zo gemaakt en dat biedt weer een heel ander landschap. In de zomer trekt hij de brug over naar Sonsbeek om daar te sporten. Alleen, maar ook vaak met één van zijn drie kinderen.

Boek nu je reisje met Ahmet!

Zin gekregen om met Ahmet op reis te gaan? Dat kan! Je moet wel een beetje geluk hebben dat je bij Ahmet in de bus zit, maar als je je kansen wilt vergroten, moet je op zoek naar een trolleylijn. Er rijden trolleys op:

Lijn 1 Oosterbeek, Station – Velp
Lijn 2 Station Arnhem Centraal – De Laar West*
Lijn 3 Het Duifje – Burgers’ Zoo/Openluchtmuseum
Lijn 5 Schuytgraaf – Presikhaaf
Lijn 6 De Laar West – Elsweide/HAN
Lijn 7 Geitenkamp – Rijkerswoerd

*Sinds 10 december 2017 rijdt lijn 2 niet meer tussen de Hoogkamp en Arnhem Centraal met een trolleybus

Je boekt jouw reis bij Breng of op 9292ov.nl. Neem wel je ov-chipkaart mee, doe de buschauffeur de groeten en vergeet geen foto’s te delen van jouw ontdekkingsreis door Arnhem!

Nog meer verhalen van echte arnhemmers

Dennie wekt het Kabouterbos tot leven

Dennie is de vaste aannemer van de kabouters die in het Kabouterdorp in Sonsbeek wonen. Hij repareert de deur, timmert een nieuwe stoel en bouwt huisjes voor de nieuwkomers. Kom je kijken?

Dennie van de LoenhorstDennie van de Loenhorst / Aannemer Kabouterbos

Wij zijn reisbureau 't Grune Hert

Er is zoveel te zien en te beleven! Daarom zijn we Reisbureau ‘t Grune Hert gestart.

't Grune Hert't Grune Hert / Reisbureau

Wim laat de natuur het werk doen

Thuis zitten is niks voor Wim. Daarom werkt hij lekker buiten met de Buitenlui van Siza! Kom je ook?

Wim van MiddelaarWim van Middelaar / Drukke pensionado

Stadsboer Steven houdt van puur natuur

Heb jij al weleens zelf groente, fruit en bloemen geplukt bij Kweekland? Hartstikke leuk!

Steven KosterSteven Koster / Stadsboer Kweekland
meer verhalen

Sonsbeek, de DWDD hotspot! Info

Indrukwekkend Moscowa Info

Ontdek de Gelderse kastelen Info

Ontdek Meinerswijk Info

Op expeditie zonder gids Info

Vogelsafari in Sonsbeek Info

Wildplukken in Sonsbeek Info

Trekpontje Info

Immer spannend Immerloo Info

Ruige Rijkerswoerdse plassen Info

Eten en genieten op de Sonsbeekmarkt Info

Boomgaard De Steenen Camer Info

Wat is natuur? Info

Struinen langs de Jansbeek Info

Survivallen bij Playground Thialf Info

Op avontuur in Lingezegen Info

De tuinen in het Spijkerkwartier ontdekken Info

Chillen in de mooiste Ernemse parken Info

Wandeltocht naar 't Rijnhert Info

Otters zoeken in Park Immerloo Info

Struinen over de Sonsbeekmarkt Info

meer uitjes