Modekwartier Arnhem: een kijkje achter de schermen

Als je verwacht dat het Modekwartier een Arnhemse variant van de PC Hooftstraat is, heb je het mis. In het Modekwartier vind je geen ‘gewone’ winkels. Verspreid door de wijk vind je tientallen ateliers in combinatie met een kleine winkel. Bij deze modeontwerpers vind je producten die je vrijwel nergens anders ziet en die vaak ter plekke voor je worden gemaakt.

 

Arnhem is geen modestad. Tenminste: niet als je het vergelijkt met Milaan, Parijs of Londen. Maar Arnhem is wél een stad waar mode een belangrijke rol speelt. Dat is inclusief de verantwoordelijkheid van ontwerpers en ondernemers in de modebranche. Het Modekwartier in Klarendal wil de wereld een beetje mooier maken. Modeontwerpers bieden je graag een kijkje achter hun schermen in het Modekwartier.

 

 

Arnhem heeft al sinds jaar en dag een mode-academie. Daardoor begon de carrière van veel beroemde modeontwerpers in Arnhem. Bas Koster, Spijkers & Spijkers en het ontwerpduo Ravage (Clemens Rameckers en Arnold van Geuns) bijvoorbeeld volgden hun opleiding in Arnhem. Veel modeontwerpers bleven na hun studie in Arnhem wonen en werken. Sinds 2006 vind je de meest toonaangevende Arnhemse modeontwerpers in het Modekwartier in de wijk Klarendal.

 

Ontdek het Modekwartier

In het Modekwartier vind je het indrukwekkende aantal van vijftig ondernemers die op een of andere manier met mode bezig zijn. Van de ecologische T-shirts van Okimono tot de leren tassen van Heleen van der Meer. Tussen al die mode-ondernemers vind je bovendien allerlei leuke restaurants en winkeltjes. Een wandeling door Klarendal is hoe dan ook een ontdekkingstocht.

 

Fashion Make-over
Je kunt deze zomer in het Modekwartier meerdere arrangementen volgen die je langs een aantal bijzondere modeontwerpers en makers voeren. Wat dacht je van een ‘Fashion Make-over‘ die door fashion-stylist Annet Veerbeek begeleid wordt. Zij biedt een inspirerend kijkje achter de schermen en legt uit welke kleur bij jou past en hoe je spectaculaire combinaties maakt.

Visagist Niels Jansen vertelt tijdens de Fashion Make-over alles over de allerlaatste trends op het gebied van make-up en brengt zijn persoonlijke advies meteen in de praktijk. Als afsluiter word je door fotograaf Ivo de Kok gefotografeerd tijdens een heuse professionele fashion-shoot.

 

High Fashion
Wil je weten hoe modeontwerpers te werk gaan, dan volg je de High Fashion route. Tijdens deze route word je meegenomen naar het atelier van drie High fashion ontwerpers in het Modekwartier. Deelnemende ontwerpers zijn onder andere Irvinx, Mirte Engelhard, Clau-D, Bedtime for Bonzo en Elsien Gringhuis. Wat drijft hen? Hoe maken ze draagbare én duurzame mode?

 

 

Duurzame mode
Kun je er geen genoeg van krijgen dan verdiep je je verder in het duurzame mode maak proces. De modeontwerpers in het modekwartier hebben duurzaamheid namelijk hoog in hun vaandel staan. Wat is bijvoorbeeld het verhaal van Froufrous? Hoe komen ze aan alle vintage kleding en meubels?

 

Chris Meijers en Nadia Nelleke vertellen over stoffen, werkwijzen en de stappen in duurzaamheid. Ook kom je tijdens de Duurzame mode-route alles te weten over het label Hempje waar de stoffen met de hand worden geverfd.

Naast de routes die in dit artikel worden uitgelicht, biedt het Modekwartier deze zomer nog acht andere routes die langs verschillende ondernemers en modeontwerpers voeren.

Nog meer mooie Arnhemse verhalen

In Arnhem vind je de kunst gewoon op straat

Spijkerkwartier Arnhem: van rood naar groen

Arnhemse bucketlist

Arnhem, het best bewaarde geheim van Nederland

Mijn stad - TedX - Jesse Laport

Wij zijn reisbureau 't Grune Hert

Er is in Arnhem veel te zien en te beleven! Reisbureau ’t Grune Hert helpt je de stad (her)ontdekken.

't Grune Hert / Reisbureau

Ga mee op reis door Arnhem met Ahmet

Voor een mooie omgeving hoef je toch helemaal niet ver te reizen? Je pakt gewoon de bus en je kijkt je ogen uit. Zie je iets moois? Dan stap je uit en ga je op ontdekkingstocht in het Arnhemse groen.

Ahmet Demirel / Trotse Trolleychauffeur
meer verhalen