Wat te doen in Arnhem met regen?

Ook al doen de on-Nederlandse locaties en hotspots het ons af en toe vergeten, we zijn nog wel gewoon in Nederland. Dus de kans dat we deze zomer een regenachtige dag hebben (of 10) zit er dik in. Geen probleem! Ook als het regent is er genoeg te doen in Arnhem. Dus trek je regenjas aan, pak je plu en ga mee op regen excursie in Arnhem.

 

09:30 Begin je dag goed en strijk neer op het overdekte terras van Grand Café aan de Beek in Sonsbeek. Wakker worden met een kop koffie, broodjes, yoghurt en zelf Churros. Na een stevig ontbijt kan je alles aan. Ook die donkere wolken boven je die nu wel heel dichtbij lijken te komen.

10:15 In het Nederlands Openluchtmuseum stap je in de geschiedenis van Nederland. En laten we eerlijk zijn; daar hoort regen ook een beetje bij. Als het echt hard tekeer gaat schuil je bij De Canon van Nederland. Of de brouwerij, het is ten slotte vakantie.

13:00 Waarschijnlijk heb je in het Openluchtmuseum de poffertjes of stroopwafels niet kunnen weerstaan (die geur!), maar voor een goede lunch is er altijd plek. We blijven nog even in het ambacht, fiets naar Caspar waar alles ambachtelijk bereid wordt. Even uitrusten en weer door want er is genoeg te doen op een regenachtige dag in Arnhem.

14:00 Lekker de stad in Het Modekwartier is om de hoek en het mag dan wel regenen, maar dan is het extra leuk om de boetiekjes binnen te stappen en de ontwerpers te leren kennen. Ook als je buiten blijft staan omdat je je paraplu niet ingeklapt krijgt, zijn de etalages hier een luist voor het oog. Wandel vanuit het Modekwartier het centrum in en shop nog even verder, in de 7 straatjes bijvoorbeeld.

17:00 Het was best een vol programma he? Tijd voor een borrel. Schud de regen van je af en plof neer bij Jans‘. En ja, ook in hartje zomer mag je gewon een warme chocomelk bestellen. En nee, Glühwein is er waarschijnlijk niet. Als je eenmaal zit wil je eigenlijk niet meer weg. Dus blijf ook voor het diner maar lekker bij Jans zitten.

20:00 Het regent nog steeds… Je kunt naar huis, maar waarom de regenexcursie in Arnhem niet afsluiten met een goede film bij Focus Filmtheater! Vandaag niet op het dak, maar lekker binnen.

Top gedaan! =) Jij laat je niet tegenhouden door een beetje regen. Wil je ook wat inspiratie voor een hete dag in Arnhem? Lees dan vast onze heet weer excursie.

Nog meer mooie Arnhemse verhalen

Arnhemse bucketlist

Bricky tipt: hier moet je zijn deze zomer!

Op stap met het leukste legopoppetje

Wat te doen in Arnhem met warm weer?

Heet weer activiteiten in Arnhem

8 Arnhemse plekken om een frisse neus te halen

Spijkerkwartier Arnhem: van rood naar groen

Een wandeling door Modekwartier Arnhem is een ontdekkingstocht

Arnhem, het best bewaarde geheim van Nederland

Mijn stad - TedX - Jesse Laport

In Arnhem vind je de kunst gewoon op straat

Wij zijn reisbureau 't Grune Hert

't Grune Hert / Reisbureau

Ga mee op reis door Arnhem met Ahmet

Voor een mooie omgeving hoef je toch helemaal niet ver te reizen? Je pakt gewoon de bus en je kijkt je ogen uit. Zie je iets moois? Dan stap je uit en ga je op ontdekkingstocht in het Arnhemse groen.

Ahmet Demirel / Trotse Trolleychauffeur
Meer verhalen