Wat te doen in Arnhem met warm weer?

Het is zomer in Arnhem en de zon doet goed haar best. Je kunt natuurlijk de hele dag voor je ventilator blijven zitten, maar je kunt er ook op uit! Er valt namelijk ook op de heetste dagen, genoeg te doen in Arnhem. Smeer je in en ga mee op warm weer excursie!

 

09:00 Je hebt waarschijnlijk niet al te veel puf, dus we doen het lekker rustig aan. En hoe begin je de dag beter dan met een ontbijt bij Sugar Hill. Het leven is zoet!  

10:00 Nu het nog niet zo heel heet is en je toch in de buurt bent, loop dan even door het mooie bos bij Klarenbeek, Park Zypendaal of de Gulden Bodem. De bomen zorgen voor aangename verkoeling. In Arnhem is aan bos geen gebrek.  

12:30 Weet je wat goed werkt bij heet weer? Theedrinken. Je krijgt het daar echt koeler van! Dat theetje neem je op een leuke locatie: Hoeve Klein MariŽndaal. Gelijk een fijne plek om te lunchen. †

13:30 Je hebt al veel gewandeld, maar je bent nu zo dichtbij dus neem snel een kijkje bij de Groene Bedstee. Een tunnelvormige beukenhaag van ruim 300 meter lang. Vroeger gebruikte de dames van dit landgoed de tunnel om in de schaduw te wandelen, of voor romantische afspraakjesÖ  

15:00 De zon staat hoog aan de hemel en het begint nu wel echt heet te worden. Huur een kano en ga kanovaren in de Schuytgraaf. De route brengt je langs de mooiste plekken en het water zorgt voor de nodige verkoeling.  

17:30 Het is nog steeds heet in Arnhem, maar bij FortVier zit je goed. Het restaurant is gelegen langs het water. Het eten is er lokaal, eerlijk en gemaakt met aandacht. Dat proef je!  

19:30 Met een volle buik rol je naar Strand Zuid waar altijd wat te doen is. Muziek, een film, of lekker dansen. En nee, je hoeft je niet te schamen als je een zandkasteel wil bouwen.  

De zon is onder en je hebt het beste uit de warme dag in Arnhem gehaald! Morgen regen op de planning? Geen probleem. Inspiratie voor een regenachtige dag in Arnhem vind je in de regen excursie.

Nog meer mooie Arnhemse verhalen

Arnhemse bucketlist

Bricky tipt: hier moet je zijn deze zomer!

Op stap met het leukste legopoppetje

Wat te doen in Arnhem met regen?

regenactiviteiten in Arnhem

8 Arnhemse plekken om een frisse neus te halen

Spijkerkwartier Arnhem: van rood naar groen

Een wandeling door Modekwartier Arnhem is een ontdekkingstocht

Arnhem, het best bewaarde geheim van Nederland

Mijn stad - TedX - Jesse Laport

In Arnhem vind je de kunst gewoon op straat

Wij zijn reisbureau 't Grune Hert

't Grune Hert / Reisbureau

Ga mee op reis door Arnhem met Ahmet

Voor een mooie omgeving hoef je toch helemaal niet ver te reizen? Je pakt gewoon de bus en je kijkt je ogen uit. Zie je iets moois? Dan stap je uit en ga je op ontdekkingstocht in het Arnhemse groen.

Ahmet Demirel / Trotse Trolleychauffeur
Meer verhalen